Загальновідомо, що ремонт або первинний монтаж жодної електропроводки не може обійтись без використання значної кількості установочних коробок. Ці прилади призначені для монтажу електроустановочних виробів всередині стін та надійної фіксації розеток і вимикачів в підготовленому отворі. Вони є невід’ємним компонентом системи електропостачання, а їх правильний вибір та установка дозволяють зменшити ймовірність виникнення коротких замикань і вберегти будівлю від пожежі! Тож до вибору цього важливого пристрою варто поставитися з повною відповідальністю.

Німецька компанія OBO Bettermann, один з провідних виробників деталей для сучасних монтажних і кріпильних технологій, нещодавно повністю оновила свою лінійку установочних монтажних коробок для суцільних і порожнистих стін, максимально оптимізувавши деталі та кріпильні елементи з урахуванням потреб монтажників.

Розрізняють два основних види конструкції установочних коробок: для суцільних твердих поверхонь (цегла, бетон, газобетон, піноблоки) та для порожнистих стін і перегородок (гіпсокартон, ДСП, фальш-панелі).

Монтажні коробки OBO Bettermann для прихованого монтажу в суцільних стінах

Установочні коробки для прихованого монтажу OBO Bettermann – досконалість продумана до дрібниць!

Установочні коробки для суцільних цегляних та бетонних стін зазвичай мають доволі просту конструкцію, що являє собою полий кожух з місцем для підключення електроустановочних виробів та розгалуження проводів, а їх встановлення передбачає використання гіпсового розчину.

Компанія OBO Bettermann подбала про вдосконалення відомої конструкції, значно спростивши та прискоривши монтаж приладів. Серед удосконалень зазначеної серії передусім варто відзначити новий з’єднувальний штуцер з байонетним кріпленням. Він дозволяє за допомого лише одного обертального руху міцно з’єднати між собою кілька установочних коробок в ряд та надійно зафіксувати їх всередині стіни, що забезпечує максимальну зручність і швидкість встановлення. З OBO Bettermann вертикальне або горизонтальне з’єднання одинарних модульних елементів більше не проблема!

Установочні коробки для прихованого монтажу OBO Bettermann – досконалість продумана до дрібниць!

Також усі типові кабельні вводи в оновлених коробках для суцільних стін оснащені:

– спеціальними промаркованими формами для фіксації гофротруб;

– вводами для кабелів та проводів з маркуванням;

– чотирма різьбовими гніздами з трьома отворами для точного розташування і фіксації пристрою, що дозволяє легко вирівняти розеточний модуль як по вертикалі, так і по горизонталі;

– контуром отвору кабельних вводів, що дозволяє легко підготувати їх для роботи за допомогою викрутки або ножа.

А герметичні повітронепроникні моделі виконані зі спеціальними мембранними вводами з термопластичного еластомера (ТРЕ), що забезпечує просте введення кабелів, проводів і труб без використання додаткового інструменту.

Установочні коробки для прихованого монтажу OBO Bettermann – досконалість продумана до дрібниць!

Зазначені вдосконалення вдало доповнюються широким асортиментом аксесуарів та елементів кріплення. Серед яких варто відзначити вирівнююче кільце, сигнальні кришки, кільце фіксації та байонетний затвор з заглушкою.

Наявність значної кількості різноманітних варіантів виконання установочних коробок OBO Bettermann дозволяє підібрати оптимальне рішення для будь-якого завдання.

Монтажні коробки OBO Bettermann для порожнистих стін

Установочні коробки для прихованого монтажу OBO Bettermann – досконалість продумана до дрібниць!

Установочні коробки для порожнистих стін або перегородок, найчастіше гіпсокартонних, мають додатковий елемент кріплення. Їх встановлення здійснюється без застосування гіпсового розчину, а фіксація у стіні відбувається саме завдяки спеціальним елементам кріплення та прижимним механізмам.  Під час встановлення в отвір гіпсокартону чи перегородки такі коробки впираються в стіну, а рівномірне затягування болтів надійно утримує їх в отворі.

Нова лінійка установочних коробок для порожнистих стін OBO Bettermann передбачає багато варіантів виконання, а основними перевагами серії є:

– маркування кабельних та трубних вводів;

– з’єднувальні штуцери з більшим об’ємом, що полегшують прокладку проводів між коробками;

– різьбові гнізда 2×3 для гарантовано точного кріплення пристроїв;

– кабельні вводи з контуром отвору під наконечник викрутки у стандартних коробках, що максимально спрощує відкривання вводів та запобігає їх сповзанню;

– мембранні вводи з еластомера (TPE) у герметичних моделях, що дозволяють здійснювати введення кабелів, проводів та труб взагалі без використання інструменту.

Установочні коробки для прихованого монтажу OBO Bettermann – досконалість продумана до дрібниць!

Усі моделі установочних коробок для порожнистих стін оснащені високоякісними кріпильними елементами, що відмінно підходять для тонкого облицювання і можуть використовуватися навіть при товщині обшивки від 0,2 мм та у скляних пластинах.

Широкий вибір варіантів виконання

Обидва різновиди установочних коробок (для суцільних і порожнистих стін) випускаються як з типовими кабельними вводами, так і з мембранними кабельними водами з еластомера. І відповідно виготовляються у двох варіантах: стандартному та герметичному. Останній перешкоджає проникненню повітряних потоків між цегляною кладкою і житловим приміщенням, виключає тепловтрати та особливо добре підходить для кладки з наскрізними порожнинами.

Монтажні коробки OBO Bettermann для прихованої установки випускаються у вигляді коробок для пристроїв, коробок для підключення пристроїв, коробок для електроніки та коробок для настінних розеток.

Широкий асортимент виробів дозволяє обрати:

– класичні установочні коробки з монтажною глибиною 46-47 мм, ідеальні для встановлення розеток та вимикачів в тонких стінах;

– коробки для порожнистих стін глибиною 35 мм призначені для тонких стін з невеликою щільністю;

– монтажно-з’єднувальні коробки з додатковим простором для клем;

– монтажні коробки для встановлення електроніки з додатковим простором для підключення кабелів та електронних компонентів;

– коробки у подвійному виконанні зі збільшеним монтажним простором, додатковим простором для клем, а також численними вводами для труб – ідеальні для монтажу мультимедійних приладів;

– монтажні коробки з накладними штифтами для швидкого кріплення у м’яких стінах;

– коробки для прихованого монтажу електроніки з додатковим простором для встановлення компонентів, резервним місцем для проводів та численними вводами;

– а також коробки для виводу з стін – малогабаритні, оптимізованої форми зі збільшеним простором для прокладання кабелю та овальним отвором, призначені для використання у місцях, де потрібен лише один провід.

Установочні коробки для прихованого монтажу OBO Bettermann – досконалість продумана до дрібниць!

OBO Bettermann – ідеальний вибір для ефективної роботи

Вже понад століття OBO Bettermann невтомно працює задля полегшення установки електротехнічних виробів на будівельних майданчиках всього світу. Інноваційні особливості їх продукції спрощують монтаж кабелів, проводів та труб, полегшуючи таким чином виконання робіт в будь-якому місці монтажу.

Усі варіанти установочних коробок OBO Bettermann містять грамотні і продумані компоненти, забезпечують максимальну зручність і швидкість встановлення та є ідеальним рішенням для будь-яких монтажних задач.

Нові коробки для прихованого монтажу OBO Bettermann – це новий дизайн, орієнтований на комфортну роботу, численні функції, продумані деталі, розширений асортимент, а також великий вибір аксесуарів та елементів кріплення. Замовити установочні короби OBO Bettermann за найкращими цінами Ви можете за телефонами: +38 (044) 501-28-55, +38 (050) 501-28-55.